Organizacja wesela krok po kroku

Dzień ślubu do jeden z najważniejszych dni w życiu wielu ludzi. To właśnie wtedy zakochani przyrzekają, że zostaną ze sobą na zawsze. Dlatego właśnie para młoda pragnie, aby wszystko w tym dniu było idealne. Często decydują się oni na wynajęcie organizatora wesel. Jest to osoba, która przy niewielkiej pomocy państwa młodych załatwia wszystkie formalności związane z wynajęciem sali, kupnem kwiatów, ustaleniem menu weselnego.

Oczywiście para młoda decyduje o wszystkich tych wyborach i nie musi zdawać się na gust organizatora, jednakże jest to dla nich z pewnością bardzo wygodne rozwiązanie, ponieważ wszystkimi formalnymi kwestiami zajmuje się organizator.

Organizator musi przede wszystkim zadbać o właściwy wygląd sali, w której będzie odbywało się wesele. Dobra sala weselna powinna pomieścić bez trudu wszystkich gości, posiadać działającą klimatyzację, scenę oraz parkiet, gdzie goście oraz para młoda będą mogli swobodnie tańczyć. Oprócz tego sala musi zostać odpowiednio udekorowana. Organizator powinien zamówić w renomowanej kwiaciarni kompozycje kwiatowe, którymi udekorowana zostanie sala weselna. Kompozycje te powinny zostać dopasowane do wystroju sali oraz jej charakteru. Jeśli wesele stylizowane jest na góralskie i organizowane w pięknej góralskiej karczmie, wówczas powinno się zadbać o to, żeby kompozycje wykonane zostały z kwiatów polnych, kłosów traw i zbóż.

wesele na miarę oczekiwańMagiczny Dzień – Wesele Legionowo, czyli wesele na Tip Top!

Bardzo ważną częścią całego wesela jest również obiad weselny. Należy zadbać, aby serwowane podczas niego posiłki były odpowiednie dla wszystkich gości. Należy się zatem dowiedzieć czy któryś z gości jest na pewne produkty uczulony. Należy także zadbać o osoby na diecie wegetariańskiej i wegańskiej. Kucharz powinien przygotować dla nich dania bez mięsa, nabiału i miodu. Podczas obiadu powinny zostać podane dania ciepłe oraz zimne. Warto również pomyśleć o tym, aby na weselu pojawił się szwedzki stół, z którego goście będą mogli skorzystać w przerwach między serwowanymi daniami. Potrawy powinny mieć różny stopień ostrości, tak aby dzieci mogły wszystkiego skosztować.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *